Peter Kačo

Peter Kačo

IKARO je jeho domovskou firmou od roku 1996. Vykonáva tu všetky pracovné činnosti, aké len pri predaji a servise kancelárskej a výpočtovej techniky môžu byť. Varenie kávy nevynímajúc.

Výraznú dominantu v Petrových záľubách tvorí futbal. Ten aktívne hrá v družstve starých pánov v Hrani. Zahrajú si každý piatok a nedeľu pre potešenie ducha aj tela. Väčšinou, ako všetci chlapi, čo boli na vojne, si vystačia sami a hrajú sami medzi sebou. Ale v lete si to rozdávajú na turnajoch pri guľáši s futbalovými partiami zo susedných dedín. Petrove hráčske kvality sú naozaj nezvyčajné a iste nenechávajú spávať scoutov z najlepších klubov. To kvôli jeho povestným vlastencom pätičkou a inými zaujímavými a odstávajúcimi časťami tela.

Svoju futbalovú vášeň podporuje aj sledovaním európskych líg. Obdivuje FC Liverpool a hráčov ako Škrtel a brankár Reina.

Má rád hudbu, čo je asi všeobecný fenomém pobočky Ikara v Trebišove. A to hudbu nie nejakú sladkú, ale poriadny hardrockový a heavymetalový nárez. Samé pecky z 80-tych a 90-tych rokov: Iron Maiden, Judas Priest, Scorpions a pod. A aby sa trocha nadýchal vetra zmeny, na Škorpiónov bol aj na koncerte v Košiciach. Hudbu si púšťa poriadne nahlas a to najmä vtedy, keď doma nikto nie je. Hlasné počúvanie hudby však môže mať v domácnosti aj vedľajšie účinky, ktoré zapríčiňujú predčasnú výmenu okien. Netreba sa však ľakať. Hlasnú muziku treba zatĺkať a potreba nových okien sa manželke dá zdôvodniť napríklad energetickými úsporami.

Pri dome máš záhradu, v ktorej sa rád nimráš. Pestuješ v nej niečo zaujímavé?

V záhradke mám hrozno. Z neho robím víno. A ak sa víno pokazí, dám ho prepáliť na pálenku. Určite sa nič nevyhodí. V sade mám jabloň, ktorú sadil ešte môj otec. Rastú na nej 3 druhy jabĺk. A pestoval som už aj arašidy. Aj vyrástli, aj dozreli, aj sme ich pojedli. Bola to však len skúška, lebo táto plodina potrebuje veľa slnka a sucho. Ale kto vie, podnebie sa mení. Keď na to príde, budem pripravený.